لزوم واردات مواد اولیه و خط تولید
یکی از ارکان اصلی تجارت در هر کشوری، واردات مواد اولیه و خط تولید می باشد. واردات مواد اولیه در حوزه های مختلف دارای مراحلی است. در بسیاری از موارد، تمامی مواد اولیه برای تولید در همان کشور تولیدکننده وجود ندارند. لذا تولیدکنندگان اقدام به وارد نمودن مواد اولیه از کشورهای دیگر می نمایند. کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
در این مطلب شما را با مراحل واردات و خط تولید آشنا می کنیم. با توجه به اینکه برای واردات، روش های حمل و نقل مختلفی وجود دارند و مقررات کشورها در برخی موارد با یکدیگر تفاوت هایی دارند، لذا باید در این زمینه از متخصصین حرفه ای تجاری راهنمایی گرفت. این متخصصین با ارزیابی دقیق شرایط و محدودیت ها و بررسی هزینه ها، بهترین اقدامات را انجام خواهند داد.اگر میخواید معنی لغوی خط تولید را بدانید کلیک کنید.
واردات مواد اولیه و خط تولید
بررسی روند واردات مواد اولیه و خط تولید
مانند تمام امور صنعتی و تجاری، به منظور واردات مواد اولیه و خط تولید نیز باید روندی طی شود. این مراحل عبارتند از:
- دریافت کارت بازرگانی: بازرگانان برای وارد نمودن مواد اولیه به کشور، به عنوان اولین گام باید اقدام به اخذ کارت بازرگانی نمایند. در کشور ایران صرفا بازرگانان دارای کارت بازرگانی می توانند اقدام به واردات و صادرات نمایند. صدور این کارت از جانب شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران انجام می پذیرد. اخذ کارت بازرگانی محدود به شرکت های حقوقی نبوده و افراد حقیقی نیز می توانند با رعایت شرایط نسبت به اخذ این کارت اقدام نمایند.
- مشخص نمودن حوزه فعالیت: گام دوم برای واردات مواد اولیه و خط تولید این است که بازرگان باید حوزه فعالیت خود را مشخص نماید. در واقع باید نوع محصولات وارداتی، کشور یا کشورهایی که قصد وارد نمودن مواد اولیه از آنها را دارد مشخص نماید.
- شناخت کامل قوانین و مقررات: با توجه به احتمال ایجاد تغییرات در قوانین و بخشنامه های مختلف مربوط به واردات کالا، لذا واردکننده باید همواره نسبت به قوانین و تغییرات احتمالی آنها آگاه باشد و مطابق با قانون روز، اقدام به واردات نماید.
- ارسال نمودن پیش فاکتور و ثبت سفارش: خریدار باید سندی را به عنوان پیش فاکتور برای فروشنده ارسال نماید و سفارش خود را به ثبت برساند. ثبت سفارش باید در سامانه جامع تجارت (سامانه صمت) انجام شود. بعد از ثبت سفارش؛ کارشناسان صنعت، معدن و تجارت، سفارش را بررسی نموده و در صورت رعایت شرایط و مقررات لازم، سفارش تایید خواهد شد.
- پرداخت ارز: در روند واردات مواد اولیه پرداخت هزینه سفارش جزء مراحل مهم محسوب می شود. در صورتی که بازرگان برای دریافت ارز دولتی دارای شرایط لازم باشد، می تواند برای واردات، از این امتیاز استفاده نماید.
- حمل و نقل و بیمه: در این مرحله از واردات مواد اولیه و خط تولید باید با توجه به قواعد بین المللی موجود، نوع کالای وارداتی، توافق میان طرفین و… برای وارد نمودن کالا به کشور، از میان راه های دریایی، هوایی و… مناسبترین راه را انتخاب نمود.
- ترخیص مواد اولیه از گمرک: پس از طی مراحل ذکر شده، نوبت به ترخیص مواد اولیه از گمرک می رسد. بازرگان برای ترخیص کالاهای وارداتی خود، با رعایت قوانین روز به گمرک مراجعه می نماید و درخواست ترخیص ارائه می دهد.
روند و مراحل واردات مواد اولیه و خط تولید
اقدامات گمرکی لازم جهت ترخیص مواد اولیه وارداتی
بعد از طی روند واردات و خط تولید و دریافت کالاهای وارداتی توسط گمرک کشور، بازرگان باید وکالت نامه ترخیص و اصل مدارک مرتبط با محموله را جهت ثبت اطلاعات در سامانه گمرکی EPL به مسئول مربوطه ارائه نماید. در نهایت با توجه به نوع کالای وارداتی، یکی از 3 مسیر سبز، زرد و قرمز ترخیص محموله انتخاب خواهد شد.
برای انجام اصولیتر و سریعتر مراحل واردات و ترخیص ، می توانید این امر را به شرکت های بازرگانی معتبر بسپارید.
برای اینکار اگر شما در شهر اصفهان هستید میتوانید کارهای خود را به شرکت بازرگانی در اصفهان بسپارید